Folkemødet gennemfører med publikum

Årets demokratiske festival bliver afholdt med publikum fysisk til stede i Allinge på Bornholm, fastslår direktør, efter at flere musikfestivaler har aflyst oven på ny genåbningsaftale.

Folkemødet bliver anderledes en vanligt, men det bliver med publikum i Allinge, fastslår direktøren.
Folkemødet bliver anderledes en vanligt, men det bliver med publikum i Allinge, fastslår direktøren.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Folkemødet 2021 bliver afholdt fysisk i Allinge under åben himmel.

Sådan lyder det fra direktør Camilla Laudrup. Hun slår fast, at årets politiske festival bliver gennemført med publikum tilstede på Bornholm.

Det sker på en dag, hvor mange andre festivaler har måtte aflyse årets arrangementer, efter at en politisk aftale, som blev indgået natten til tirsdag, har betydet, at udendørs arrangementer maksimalt må have 2.000 deltagere i alt frem til 1. august.

Folkemødet 2021

Sådan kommer Folkemødet til at foregå:

  • Pladsen opdeles i fire sektioner
  • Der vil være 12 scener i alt - syv af dem livestreames digitalt
  • 250 debatter vil blive afholdt på årets Folkemøde (derudover forventes op mod 100 digitale debatter afviklet fra hele landet)
  • Programmet deles op i tre blokke: morgen, middag og aften
  • Deltagerne kan bestille en siddeplads til en scene til én blok dagligt
  • Billetten er gratis, men der vil være et billetgebyr og et depositum

Folkemødet afholdes torsdag til lørdag 17.-19. juni 2021.

Opdeles i blokke

Årets Folkemøde bliver derfor anderledes end vanligt. Folkemødet bliver sektionsopdelt i fire sektioner med et antal scener i hver sektion.

Programmet deles i tre blokke, så deltagerne på Folkemødet skal bestille tid til enten en morgen-, middag- eller aftenblok.

"Man kan booke billet til en debatscene i én programblok om dagen, og så får man tre timer med politisk debat for fuld skrue om Folkemødets tema "Fra dvale til drivkraft"og om hvordan vi kan genstarte samfundet efter corona," siger Camilla Laudrup.

Syv scener streames online

For at deltage i Folkemødet skal man bestille en billet, ligesom det foregår til eksempelvis koncerter. Billetten vil være gratis, men der vil være et gebyr og depositum, for at sikre sig en plads.

Men er man ikke en af de heldige, er der stadig mulighed for at følge med i en del af programmet. Folkemødets hjemmeside vil nemlig blive forvandlet til en helt ny digital platform. 

"Skulle man ikke få en billet, har man mulighed for at følge med på Folkemødet.dk. Der vil vi streame syv forskellige temascener og der vil være digitale events fra hele Danmark," siger Camilla Laudrup.

Folkemødet afholdes torsdag til lørdag 17.-19. juni.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Camilla Laudrup

Fhv. direktør, Foreningen Folkemødet
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2003)

0:000:00