Formand for ældrechefer efterlyser svar om borgernes rettigheder i nyt ældreudspil

Regeringens bud på en ældrereform mødes af både ros og bekymringer fra de kommunale velfærdschefers formand, Jakob Bigum Lundberg. Han savner kobling til sundhedsvæsen og frygter falske forhåbninger hos borgerne.

Tirsdag præsenterede regeringen sit bud på en ny ældrereform og afholdte derefter et stormøde i Fredericia med repræsentanter for ældreplejen, faglige organisationer, kommunale embedsmænd, aktører samt lokale og nationale politikere.<br>
Tirsdag præsenterede regeringen sit bud på en ny ældrereform og afholdte derefter et stormøde i Fredericia med repræsentanter for ældreplejen, faglige organisationer, kommunale embedsmænd, aktører samt lokale og nationale politikere.
Foto: Arthur J . Cammelbeeck
Kim Rosenkilde

Retningen er rigtig, men regeringens forslag til en ny ældrereform efterlader stadig mange vigtige spørgsmål ubesvaret.

Sådan ser det i hvert fald ud for en af de kommunale chefer, der arbejder dybt inden i det velfærdspolitiske maskinrum og som tirsdag var taget til Fredericia for at deltage i regeringens stormøde om fremtidens ældrepleje.

Jakob Bigum Lundberg er direktør for beskæftigelse, sundhed og ældre i Næstved Kommune, og så er han samtidig landsformand for foreningen af Kommunale Velfærdschefer.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00