Hvem skal have intensivbehandling? Regioner vil lave retningslinjer for prioritering

PRIORITERING: Intensivlægerne har under coronakrisen efterspurgt retningslinjer for, hvordan lægerne i en nødsituation skal prioritere patienter. Nu vil regionerne lave nationale retningslinjer, som ikke bygger på alderskriterier.

Under coronakrisen har læger kunnet støtte sig til retningslinjer i Italien, Schweiz og Storbritannien. Men i Danmark har lægerne manglet retningslinjer.
Under coronakrisen har læger kunnet støtte sig til retningslinjer i Italien, Schweiz og Storbritannien. Men i Danmark har lægerne manglet retningslinjer.Foto: Flavio Lo Scalzo/Reuters/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Der er ingen tvivl om, at vi vil løbe tør for kyndige intensivsygeplejesker lang tid før, at vi løber tør for respiratorer.

Joachim Hoffmann-Petersen
Formand, Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin

Intensivlægerne kan efter en måneds ventetid ånde lettet op.

Lægerne har frygtet, at hvis de løber tør for respiratorer, intensivpladser, medicin og personale, vil de stå alene med ansvaret for, hvordan de skal prioritere patienterne.

Men nu udarbejder regionerne en national vejledning til lægerne. Det bekræfter Danske Regioners sundhedspolitiske direktør, Erik Jylling, i en mail til Altinget.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00