K-borgmester før KV21: Stærke ældre skal hjælpe de svage mere i fremtiden

Kommunebudgettet til det stigende antal ældre vil opleve et alvorligt pres de kommende år. Derfor skal de ældre opfordres til at hjælpe hinanden mere, end de allerede gør i dag, siger Vallensbæk-borgmester Henrik Rasmussen.

Det går ikke at love indhold uden finansiering. Og det gælder uanset om regeringen er rød eller blå, siger Vallensbæk-borgmester Henrik Rasmussen (K).
Det går ikke at love indhold uden finansiering. Og det gælder uanset om regeringen er rød eller blå, siger Vallensbæk-borgmester Henrik Rasmussen (K).Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Freja SøgaardMartin Mauricio

Med 51,1 procent af stemmerne ved sidste kommunalvalg, lykkedes det Konservative at erobre borgmesterkæden i Vallensbæk Kommune, der er placeret i Vestegnens ellers røde vælgerhav. 

Kommunens borgmester, Henrik Rasmussen, er første mand i den varme stol i Altinget Ældres nye debatserie. Her rettes fokus mod finansiering og fremtiden på ældreområdet, som endnu engang er det emne, der ligger helt i top på vælgernes kommunalpolitiske dagsorden frem mod kommunalvalget 16. november. 

Debatserie

Ældreområdet ligger endnu engang i top hos vælgerne, når de 16. november går i stemmeboksen for at afgive deres stemme til kommunal- og regionsrådsvalget.

Krydset bliver sat i skyggen af flere statistikker, der viser en eksplosiv stigning i andelen af borgere over 80 år i flere kommuner, hvor rekrutteringen af varme hænder samtidig halter alvorligt efter det niveau, som er nødvendigt. 

Regeringen barsler med en såkaldt velfærdslov, der skal sikrer, at der hvert år afsættes penge i de kommunale budgetter til at dække det demografiske træk med flere ældre og flere børn. Men kan kommunerne sikre og forbedre serviceniveauet, hvis Christiansborg udelukkende forpligter sig til at opretholde status quo?

Det spørgsmål stiller Altinget Ældre i en ny interviewserie, hvor seks udvalgte borgmestre vil svare på, hvordan de vil imødekomme vælgernes ønske om en værdig ældrepleje inden for de budgetrammer, deres kommune har i dag. 

Du kan blandt andet læse interviews med: 

  • Pernille Beckmann (V), borgmester i Greve Kommune
  • Johannes Frydenslund (S), borgmester i Middelfart Kommune
  • Sisse Marie Welling (SF), sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune
  • Henrik Rasmussen (K), borgmester i Vallensbæk Kommune
  • Nils Borring (S), borgmester i Favrskov Kommune

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00