S-borgmester: Velfærdsloven skal prioritere kommuner med flest plejekrævende ældre

Hvis en ny velfærdslov skal løse udfordringerne med et stigende antal ældre, er regeringen nødt til at se på, hvor plejekrævende de ældre er. Det er ikke retvisende, hvis man alene fokuserer på antallet, siger Favrskov-borgmester Nils Borring. 

Finansminister Nicolai Wammen (th.) præsenterer onsdag regeringens udspil til en ny velfærdslov sammen med social- og ældreminister Astrid Krag (tv.) og indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad.
Finansminister Nicolai Wammen (th.) præsenterer onsdag regeringens udspil til en ny velfærdslov sammen med social- og ældreminister Astrid Krag (tv.) og indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Finansminister Nicolai Wammen (S) afholder onsdag et pressemøde, hvor regeringens længeventede udspil til en ny velfærdslov vil blive præsenteret efter at være blevet udskudt ad flere omgange.

Det betyder, at borgmestre og byrådsmedlemmer over hele landet endelig vil blive klogere på, hvordan regeringen planlægger at skrue loven, som skal sikre, at økonomien følger med det stigende antal børn og ældre, sammen.

Debatserie

Ældreområdet ligger endnu engang i top hos vælgerne, når de 16. november går i stemmeboksen for at afgive deres stemme til kommunal- og regionsrådsvalget.

Krydset bliver sat i skyggen af flere statistikker, der viser en eksplosiv stigning i andelen af borgere over 80 år i flere kommuner, hvor rekrutteringen af varme hænder samtidig halter alvorligt efter det niveau, som er nødvendigt. 

Regeringen barsler med en såkaldt velfærdslov, der skal sikrer, at der hvert år afsættes penge i de kommunale budgetter til at dække det demografiske træk med flere ældre og flere børn. Men kan kommunerne sikre og forbedre serviceniveauet, hvis Christiansborg udelukkende forpligter sig til at opretholde status quo?

Det spørgsmål stiller Altinget Ældre i en ny interviewserie, hvor seks udvalgte borgmestre vil svare på, hvordan de vil imødekomme vælgernes ønske om en værdig ældrepleje inden for de budgetrammer, deres kommune har i dag. 

Du kan blandt andet læse interviews med: 

  • Pernille Beckmann (V), borgmester i Greve Kommune
  • Johannes Frydenslund (S), borgmester i Middelfart Kommune
  • Sisse Marie Welling (SF), sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune
  • Henrik Rasmussen (K), borgmester i Vallensbæk Kommune
  • Nils Borring (S), borgmester i Favrskov Kommune

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00