Lokale fagforeninger kan blive afgørende for regeringens plan om bedre ældrepleje

Regeringen vil gerne have flere såkaldt faste teams i ældreplejen, men det forudsætter, at sygeplejerskernes og SOSU-assistenternes fagforeninger bakker op om at arbejde mere på tværs om opgaverne end i dag, pointerer forsker.

Regeringen præsenterede tirsdag sit længe ventede ældreudspil på et stormøde i Fredericia, og ifølge statsminister Mette Frederiksen (S) skal kommunerne i højere grad end i dag organisere deres hjemmepleje i små, faste teams.
Regeringen præsenterede tirsdag sit længe ventede ældreudspil på et stormøde i Fredericia, og ifølge statsminister Mette Frederiksen (S) skal kommunerne i højere grad end i dag organisere deres hjemmepleje i små, faste teams.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Umiddelbart lyder det simpelt. Regeringen vil have de forskellige faggrupper i ældreplejen til fremover at arbejde tæt sammen om at hjælpe de ældre i hverdagen som et fast hold.

Men at få sosu-assistenter, sygeplejersker, ergoterapeuter og andre til at deles om opgaverne kan være en svær mission, hvis ikke kommunerne inddrager de lokale fagforeninger og medarbejderne tæt.

Det forklarer lektor Gry Segoli fra Københavns Professionshøjskole, der følger området. 

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00