Ny debat: Hvad skal øverst på plakaten til Ældretopmødet 2.0?

16. september mødes politikere og centrale aktører på ældreområdet til Ældretopmødet 2.0 for at diskutere udfordringerne for fremtidens ældrepleje. Altinget Ældre spørger derfor i en ny temadebat, hvor skoen trykker og hvilke løsninger der bør fylde dagsordenen.

Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Hvilke udfordringer står i vejen for en værdig ældrepleje med selvbestemmelse og livskvalitet i centrum? Var det den rigtige retning, der blev sat af partnerskabet bag Ældretopmødet sidste efterår? Og hvordan går det med at sætte handling bag de gode intentioner?

Det er de spørgsmål, der vil være i fokus 16. september, når Social- og Ældreministeriet, KL, Ældre Sagen og FOA inviterer aktører og interessenter på ældreområdet til Ældretopmødet 2.0. Her vil arrangørerne sammen med de øvrige deltagere evaluere det udviklingsarbejde på ældreområdet, som blev sat i gang efter det første topmøde.

Dengang blev partnerskabet enige om sekssporet indsats for at løfte kvaliteten af ældreplejen, hvor fokus på rekruttering, bedre ledelse, mere faglighed, nye organiseringsformer, en ny tilsynsmodel samt bedre inddragelse og samarbejde med pårørende udgjorde de centrale pejlemærker.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00