Ny debat: Hvad vil vi egentlig med den nye ældrelov?

Regeringen har sat gang i forarbejdet for en kommende ældrelov med tre ekspertgrupper og et rådgivende panel. Men hvilke udfordringer er det, loven skal løse – og hvilke paragraffer skal den indeholde? Det spørger Altinget Ældre om i en ny temadebat.

Statsminister Mette Frederiksen og ældreminister Astrid Krag har nu sat gang i det indledende arbejde med en ny ældrelov, der skal skabe "vidtgående" forandringer. 
Statsminister Mette Frederiksen og ældreminister Astrid Krag har nu sat gang i det indledende arbejde med en ny ældrelov, der skal skabe "vidtgående" forandringer.  Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Statsminister Mette Frederiksen brugte sin nytårstale til at præsentere et "vidtgående" forslag: al den omfangsrige regulering på ældreområdet skal afskaffes, så vi kan nulstille ældrevelfærden og begynde forfra med et blankt stykke papir.

Nu er medlemmerne af et rådgivende panel og tre ekspertgruppen udpeget. De skal rådgive regeringen i arbejdet med den nye ældrelov, og social- og ældreminister Astrid Krag inviterer i løbet af foråret til en række borgermøder om fremtidens ældrepleje.