Radikale vil ligestille privat og offentlig pleje i ny ældrelov

Ældre borgere skal kunne vælge frit mellem private og offentlige tilbud, når kommuner får lov til at sætte ældreplejen fri, lyder det fra Radikale. Venstre er ”meget” glade for den melding.

I årets nytårstale præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S) forslaget om "en ny kort og præcis ældrelov". I sådan en lov kræver Radikale et frit valg mellem offentlig og privat pleje. 
I årets nytårstale præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S) forslaget om "en ny kort og præcis ældrelov". I sådan en lov kræver Radikale et frit valg mellem offentlig og privat pleje. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Når Radikale går til forhandlinger om en ny ældrelov, vil de arbejde for, at ældre borgere selv kan vælge, om de vil modtage pleje fra en offentlig eller en privat leverandør.

Sådan lyder det fra Radikales ældreordfører, Christina Thorholm, kort efter, statsministeren præsenterede forslaget om en ny, kort og præcis ældrelov i sin nytårstale 1. januar.

”Når der er forskellige leverandører, bliver vi nysgerrige på, hvorfor der er tilfredshed med enten kommunen eller den private leverandør. Og så kan vi blive klogere sammen,” siger ældreordfører i Radikale, Christina Thorholm, til Altinget.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00