Regeringen forlænger alle coronarestriktioner

PRESSEMØDE: Den britiske variant af coronavirus spreder sig i Danmark, og det får regeringen til at forlænge nedlukning af butikker, restauranter, skoler og andre dele af samfundet i tre uger mere. Det fortæller sundhedsministeren ved et pressemøde onsdag aften.

Alle tiltag og restriktioner for et dæmme op for coronasmitten bliver forlænget til og med den 7. februar.

Det fortæller sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) ved et pressemøde onsdag aften. Samtidig opfordrer regeringen til, at så mange som muligt lader sig teste for corona.

Forlængelsen af restriktionerne betyder blandt andet, at landets skolelever skal blive hjemme i tre uger endnu, at restauranter, butikker og kulturinstitutioner skal blive ved med at holde lukket, og at forsamlingsloftet på fem personer fortsat gælder.

Regeringen tilføjer samtidig den ekstra restriktion, at kosmetiske klinikker nu også skal holde lukket.

Britisk variant breder sig
Det er fortsat den stærkt smitsomme britiske variant af virussen, som bekymrer regeringen og sundhedsmyndighederne.

Smittetallene for virusvarianten er fortsat lave, men stigningen i smitten er "voldsomt bekymrende", siger Heunicke.

For fire dage siden var der 134 tilfælde af varianten, i dag var der 208. Det er en stigning på 55 procent på fire dage, og derfor skal de samlede smittetal for corona nu bankes helt i bund, for at Danmark kan være klar, når den britiske variant for alvor får overtaget, siger ministeren.

"Vi skal væsentligt længere ned, for der kommer et tidspunkt i februar, hvor den britiske variant vil overtage den danske epidemi," siger Magnus Heunicke.

Også antallet af indlæggelser er fortsat højt, og det vil stige, når den britiske coronavirus får fat.

Folk på arbejde bør testes en gang om ugen
Fungerende finansminister Morten Bødskov (S) lover fortsat støtte til ramte virksomehder.

"Det er klart, at når restriktionerne nu fortsætter, gør hjælpen til erhvervslivet selvfølgelig også," siger Bødskov.

Han adresserede den kritik, der har været rejst af hjælpepakkerne, men lovede ikke konkrete ændringer.

"De sidste par dage har været diskussion om, om det går hurtigt nok, og om hjælpen når ud til dem, den er tiltænkt," sagde Bødskov.

Han lovede, at regeringen "har fuldt fokus på at sikre virksomhederne en så effektiv hjælp og smidig sagsbehandling som muligt".

Justitsminister Nick Hækkerup (S) opfordrede på regeringens vegne alle, der går fysisk på arbejde, til at lade sig teste en gang om ugen.

Forrige artikel Fælleskørsel, vejledning og pårørende: Sådan vil kommuner sikre vaccinehjælp til ældre og udsatte Fælleskørsel, vejledning og pårørende: Sådan vil kommuner sikre vaccinehjælp til ældre og udsatte Næste artikel Nøgleaktører efterlyser nationalt kompromis om ældrepleje Nøgleaktører efterlyser nationalt kompromis om ældrepleje