'Sladreordning' eller 'tryghedsordning'? Ny ældrekampagne splitter aktører: "Det står i skærende kontrast til statsministerens nytårstale"

Styrelses nye kampagne skal gøre det nemmere og hurtigere at indberette bekymringer i ældreplejen. Ældre Sagen er glade, mens KL er overraskede over, hvor politisk tonedøv kampagnen er.

”Man kan håbe, det er sidste gang, at løsningen på komplicerede problemer er mere bureaukrati,” siger formand i Kommunernes Landsforening Jacob Bundsgaard om Styrelsen for Patientsikkerheds nye kampagne.
”Man kan håbe, det er sidste gang, at løsningen på komplicerede problemer er mere bureaukrati,” siger formand i Kommunernes Landsforening Jacob Bundsgaard om Styrelsen for Patientsikkerheds nye kampagne.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

”Det her er en meget præcis illustration af dynamikken på Christiansborg. Man oplever, at der er et problem – og løsningen er så mere bureaukrati, mere dokumentation og større mistillid.”

Sådan lyder det fra formand i Kommunernes Landsforening (KL), Jacob Bundsgaard, som ikke har meget tilovers for Styrelsen for Patientsikkerheds nye kampagne, som gik i luften onsdag.

Med en ny hjemmeside, sloganet ”tryg ældrepleje” og en digital løsning til at indberette sager, skal kampagnen huske ældre og deres pårørende på, at de kan kontakte styrelsen, hvis de er bekymrede over noget i hjemmehjælpen eller på plejehjemmet.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00