Eksperter næsten klar med evaluering af regeringens coronaindsats

KRISEHÅNDTERING: I slutningen af januar kommer et ekspertudvalg med evaluering af regeringens og myndighedernes coronahåndtering. Gruppen skal blandt andet vurdere, om der er begået fejl undervejs.

Statsminister, Mette Frederiksen, (S) og Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, til corona-pressemøde i Statsministeriet.
Statsminister, Mette Frederiksen, (S) og Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, til corona-pressemøde i Statsministeriet.
Cecilie Toft

Snart udkommer det uvildige ekspertudvalg med sin vurdering af, hvordan regeringen og myndighederne har håndteret coronakrisen.

Ekspertudvalgets formand, Jørgen Grønnegård Christensen, bekræfter over for Altinget, at rapporten vil blive præsenteret den 29. januar klokken 14 ved en offentlig høring i Folketinget.

Udvalget består af fem uvildige forskere, som til dagligt beskæftiger sig med forskellige forskningsområder.

Du kan læse nærmere om, hvem der er en del af ekspertudvalget her.

Bredt flertal uden om regeringen
Ekspertudvalget blev iværksat den 27. maj sidste år efter et stort politisk pres fra flere partier.

Her er der tale om Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative, der sammen med regeringens støtteparti Radikale har presset på for en uvildig evaluering af regeringens og myndighedernes håndtering af coronakrisen.

Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, sagde i den forbindelse, at formålet med undersøgelsen er at undersøge, om der er blevet begået fejl i regeringens og myndighedernes måde at håndtere coronakrisen, og hvad man kan lære af de fejl.

”Var den hårde nedlukning af Danmark den rigtige? Hvilede beslutningen på sundhedsfaglige anbefalinger? Forfulgte vi den rigtige strategi? Vi skal lære af de fejl, der er blevet begået,” sagde Karsten Lauritzen til DR Nyheder i maj.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørgen Grønnegård Christensen

Professor i offentlig forvaltning (Aarhus Uni. 1984-2012), forfatter
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1970)

Karsten Lauritzen

Direktør, DI Transport, fhv. skatteminister (V)
ba.scient.adm. (Aalborg Uni. 2014)

0:000:00