Stående invitation til Støjberg fra HK

LIGELØN: Inger Støjberg (V) langede på onsdagens samråd om ligestilling kraftigt ud efter HK's fokus på ligeløn. Nu kvitterer HK med en invitation til at mødes.
HK inviterer nu Inger Støjberg til en drøftelse af deres initiativer på ligelønsstatistikker.
HK inviterer nu Inger Støjberg til en drøftelse af deres initiativer på ligelønsstatistikker.Foto: flickr.com
Anne Bjerregaard

Jeg har undret mig noget over, hvorfor kun 23 virksomheder har valgt at trække på statistikken samtidigt med, at man mildt sagt står og råber noget ad regeringen på det her felt. Man må også som organisation have et ansvar.

Inger Støjberg (V)
Ligestillingsminister

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Inger Støjberg talte på et samråd i Arbejdsmarkedsudvalget onsdag med store bogstaver om fagbevægelsens rolle i at udbrede kendskabet til ligelønsstatistikker. Ikke mindst HK fik et par ord med på vejen.

"Jeg synes vitterligt, jeg mangler en tilbagemelding fra blandt andet HK, der sætter det her så højt. Hvad gør de egentligt for at assistere deres egne medlemmer? Stort set det eneste, man hører, er kritik, kritik, kritik. Der kommer intet konstruktivt i den anden ende," sagde Støjberg på samrådet, der var indkaldt af SF for at sætte fokus på ligelønsstatistikker og det faktum, at meget få virksomheder gør brug af dem.

Og det er ikke kun regeringens, men også fagbevægelsens ansvar, gjorde ministeren klar.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00