Behov for bedre kontanthjælpsindsats

BEDRE INDSATS: Kontanthjælpsmodtagere kan være med til at sikre arbejdsudbuddet i fremtiden. Derfor skal indsatsen over for gruppen intensiveres, mener Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
Jobcentrene skal intensivere indsatsen over for kontanthjælpsmodtagere.
Jobcentrene skal intensivere indsatsen over for kontanthjælpsmodtagere.

Jobcentrene skal fastholde fokus på kontanthjælpsmodtagerne i den kommende tid, hvor ledigheden vil stige. Vi skal undgå, at de svageste presses i baggrunden. Samtidig er der perspektiv i at engagere virksomhederne i indsatsen for at få kontanthjælpsmodtagerne i arbejde. Der er brug for arbejdskraften på sigt.

Jan Hendeliowitz
Direktør, Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland

Den stigende arbejdsløshed øger presset på jobcentrene, og det kan komme til at gå ud over indsatsen overfor kontanthjælpsmodtagere. I Østdanmark var der i januar 47.200 fuldtidspersoner på kontanthjælp. Kontanthjælpsmodtagerne udgør en stor arbejdskraftreserve, og derfor er der behov for at forbedre indsatsen over for gruppen nu, så den svarer til arbejdsmarkedets behov.

Det mener Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.

"Jobcentrene skal fastholde fokus på kontanthjælpsmodtagerne i den kommende tid, hvor ledigheden vil stige. Vi skal undgå, at de svageste presses i baggrunden. Samtidig er der perspektiv i at engagere virksomhederne i indsatsen for at få kontanthjælpsmodtagerne i arbejde. Der er brug for arbejdskraften på sigt," lyder det fra regionsdirektør Jan Hendeliowitz i en pressemeddelelse.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00