Grundfos: Arbejdsfordeling er ekstremt tungt

ARBEJDSFORDELING: Pumpevirksomheden oplever bureaukratiet ved at være på arbejdsfordeling. Personaledirektør Jette Pedersen fortæller, at processen har været tung, ulogisk og præget af dobbeltarbejde.
Hos pumpekoncernen Grundfos oplever man, at bøvlede arbejdsfordelingsregler giver en del forvirring og frustration.
Hos pumpekoncernen Grundfos oplever man, at bøvlede arbejdsfordelingsregler giver en del forvirring og frustration.Foto: Altinget.dk
Torbjørn Næs Bertelsen

Jeg har en jurist og en personalekonsulent, der siden 1. marts, hvor vi kom på arbejdsfordeling, ikke har lavet andet end at lave udfylde blanketter og have kontakt med offentlige myndigheder, a-kasser, jobcentre og andet.

Jette Pedersen
Personaledirektør, Grundfos

Som så mange andre danske virksomheder har pumpevirksomheden Grundfos også været nødt til at gå på arbejdsfordeling. Personaledirektør i Bjerringbro-virksomheden Jette Pedersen er meget kritisk ved alt papirarbejdet i forbindelse med arbejdsfordeling.

"Jeg har en jurist og en personalekonsulent, der siden 1. marts, hvor vi kom på arbejdsfordeling, ikke har lavet andet end at lave udfylde blanketter og have kontakt med offentlige myndigheder, a-kasser, jobcentre og andet," siger Jette Pedersen.

Hun fortæller, at virksomheden er kommet ud for nogle i sammenhængen meget frustrerende forløb, når man har rådført sig med organerne, der er impliceret i arbejdsfordeling. Det være sig beskæftigelsesråd, a-kasser, jobcentre mm.

"I forbindelse med, at vi kom på arbejdsfordeling, skulle vi have registreret alle medarbejdere, der skulle på arbejdsfordeling. I alt var det 1300 ud af 2000 medarbejdere, som skal registeres med cpr-nummer, navn, stilling, arbejde og så videre. Det var et stort arbejde. Nu, hvor vi skal have forlænget arbejdsfordelingen fra 13 til 26 uger, skal vi til at registrere alle medarbejderprofiler på ny, selvom der ingen ændring er på dem. Det er dobbeltarbejde, og det er totalt hul i hovedet," siger Jette Pedersen.

Ifølge Jette Pedersen kan det være meget svært at få et rigtigt svar fra de enkelte medarbejdere i systemet, da der kan være stor forskel på, hvordan den enkelte medarbejder tolker reglerne.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00