Borgmestre: Vi blev lovet fuld kompensation

JOBCENTERREFORM: Kommunerne forventer at blive holdt udgiftsneutrale, når de får ansvaret for jobcentrene. KL sagde fuld kompensation, og det gælder vel stadig, siger flere borgmestre.
Kommunerne forventer, at KL sørger for, at de bliver fuldt kompenseret for jobcenterreformen og ikke bliver nødsaget til at skære ned på den kommunale velfærd.
Kommunerne forventer, at KL sørger for, at de bliver fuldt kompenseret for jobcenterreformen og ikke bliver nødsaget til at skære ned på den kommunale velfærd.Foto: Altinget
Torbjørn Næs Bertelsen

Vores besked til KL var fuldstændig klar fra begyndelsen. Kommunerne skulle ikke have ekstra udgifter. Det var det mandat KL oprindeligt fik.

Lars Erik Hornemann (V)
Borgmester, Svendborg Kommune

Mens politikerne på Christiansborg skændes om, hvorvidt kommunerne vil blive underfinansieret som følge af den stigende ledighed, når de overtager ansvaret for jobcentrene eller ej, så er meldingen anderledes klar i partiernes kommunale bagland.

Kommunaliseringen af jobcentrene må ikke betyde, at kommunerne skal spare på andre kommunale ydelser. Stort set alle steder man spørger, får man samme svar.

En af borgmestrene, der er overrasket over udsigten til underkompensation, er borgmester Lars Erik Hornemann (V) fra Svendborg Kommune.

"Vi har fra dag ét sagt, at overtagelsen af jobcentrene er en opgave, vi påtager os under den forudsætning, at det ikke må betyde, at vi skal skære ned andre steder i kommunen," siger Lars Erik Hornemann.

Samme melding kommer fra borgmester Mogens Gade (V), fra Jammerbugt Kommune og borgmester Torben Nørregaard (V), fra Ringkøbing-Skjern Kommune, som Altinget.dk også har talt med.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00