Oppositionen frygter flere private jobcentre

PRIVAT JOBCENTER: Positive toner fra Jobcenter Gribskov A/S mødes med skepsis af oppositionen. Fremgang hos jobcenteret kan lige så godt skyldes, at man tidligere har været for sløv i betrækket.
Foto: colourbox.com
Torbjørn Næs Bertelsen

Det er afgørende, at offentligheden kan kigge myndighederne i kortene i forhold til de afgørelser,, de træffer, og det er ikke muligt, når det er et privat firma, der træffer afgørelserne.

Line Barfod
Arbejdsmarkedsordfører, Enhedslisten

Meldingerne fra Gribskov Kommune om, at privatiseringen af jobcenteret foreløbig er blevet en succes, preller af på oppositionspartierne på Christiansborg.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Line Barfod, mener, det afgørende parameter er, om jobcenteret får folk i reelt arbejde.

"I den tidligere Farum Kommune pralede Peter Brixtofte også af, hvor godt det gik med aktiveringen, men folk, der kom ud i reelt arbejde, var det sparsomt med. Det afgørende for et jobcenter er ikke nødvendigvis det samme som at være god til at få folk ud i arbejde," siger Line Barfod.

Hun mener, at udsigten til at få flere private jobcentre ude i kommunerne er uhyggelig.

"Min grundholdning er, at jobcenterindsatsen er en offentlig myndighedsopgave. En myndighed, der er i stand til at fratage borgerne deres forsørgelsesgrundlag, skal kun ligge under en offentlig myndighed, der er underlagt demokratisk kontrol. Det er afgørende, at offentligheden kan kigge myndighederne i kortene i forhold til afgørelser, de træffer, og det er ikke muligt, når det er et privat firma, der træffer afgørelserne," siger Line Barfod, som derfor mener, at beskæftigelsesindsatsen skal blive på statslige hænder.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00