Kommuner tilfredse med ungepakken

UNGEUDSPIL: Flere kommuner er positive over for regeringens ungepakke. Men husk at sende penge og mindre bureaukrati med, siger Greve og Solrød.
Flere kommuner er i gang med en ekstra indsats for unge uden arbejde og uddannelse. Solrød og Greve tager godt imod regeringens ungepakke.
Flere kommuner er i gang med en ekstra indsats for unge uden arbejde og uddannelse. Solrød og Greve tager godt imod regeringens ungepakke.Foto: colourbox.com
Anne Bjerregaard

Det er altafgørende for de nye initiativer, at der tilføres økonomi, så vi reelt kan gøre en indsats på området.

Niels Hörup
Borgmester, Solrød

Inger Støjbergs (V) ungeudspil er grundlæggende positivt, mener de ansvarlige politikere i Solrød og Greve. "København Syd"-kommunerne Greve, Køge, Solrød og Stevns oplever man i disse år for høj ungdomsarbejdsløshed kombineret med et generelt lavt uddannelsesniveau. København Syd deltager i pilotprojektet "Unge hurtigt i gang" og har i stil med adskillige andre kommuner i landet allerede fokus rettet mod problematikken.

Formand for Beskæftigelsesudvalget i Greve Kommune, Jakob Thune (S) mener, udspillets fokus på den individuelle indsats over for den unge er den rigtige vej at gå:

"Man skal prøve nye ting og sætte nogle forløb i gang for de unge, der ikke har en uddannelse og har nogle flere og andre problemer ud over ledigheden. Der er det ikke nok bare at sige, at de skal have et arbejde eller en uddannelse. Der skal vi have mulighed for at spille på nogle flere tangenter," siger Jakob Thune.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00