Foreninger: Kontanthjælp gør ikke syge raske

FØRTIDSPENSION: Regeringens nye udspil kan betyde, at førtidspensionister plantes på kontanthjælp i årevis. Det er både urimeligt og til skade for de syge, mener socialrådgivere og psykiatriforening. Inger Støjberg (V) åbner op for minimumssats.
Formanden i Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, kritiserer, at regeringen i sit udspil lægger op til at fastholde førtidspensionister på den ydelse, som de fik, før pensionen blev tilkendt.
Formanden i Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, kritiserer, at regeringen i sit udspil lægger op til at fastholde førtidspensionister på den ydelse, som de fik, før pensionen blev tilkendt. Foto: Socialrdg.

Hvis vi tilbyder folk et udviklingsforløb, så skal de kunne koncentrere sig om at blive raske og ikke bruge alt deres krudt på, at de ikke kan få tingene til at hænge sammen økonomisk.

Özlem Sara Cekic
Socialordfører, SF

Af regeringens udspil til en reform af førtidspensionen, fremgår det, at borgere, som kommer på et udviklingsforløb, skal have den samme ydelse, som de fik før forløbet. For en ung kontanthjælpsmodtager under 25 år vil det betyde, at man skal overleve for 5.384 kroner om måneden.

Og det vil ifølge Dansk Socialrådgiverforening ikke gavne den enkelte førtidspensionist.

"Med så skrabet en økonomi, ved vi, at de unge ikke har overskud til at koncentrere sig om deres rehabilitering. Det eneste rimelige er at give dem et beløb, som svarer til dagpengesatsen, når vi nu ved, at de kan være på ydelsen i rigtig mange år," siger formand Bettina Post.

Arbejdsmarkedskommissionen lagde i sin rapport op til, at borgere på udviklingsforløb skal modtage 80 procent af dagpengesatsen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00