KL kritiserer førtidspensionsreform

FØRTIDSPENSION: Regeringens udspil til en reform af førtidspensionen er underfinansieret og ugennemtænkt, mener KL, som frygter, at det vil betyde dårlig kvalitet i de nye udviklingsforløb. Inger Støjberg (V) betoner, at det er et oplæg til drøftelse, og maner til besindighed.
Formanden for KL's arbejdsmarkedsudvalg, Erik Nielsen, kritiserer regeringens udspil til en reform af førtidspensionen.
Formanden for KL's arbejdsmarkedsudvalg, Erik Nielsen, kritiserer regeringens udspil til en reform af førtidspensionen.

Regeringens appetit på at nedsætte refusionsprocenterne er for stor. Så længe det ikke er dokumenteret, at der kan findes en udligningsmæssig løsning på de økonomiske skævheder, som en så stor refusionsnedsættelse fører til, så er KL imod forslaget.

Erik Nielsen
Formand for KL's Arbejdsmarkedsudvalg
KL langer ud efter regeringens udspil til en kommende reform af førtidspensionen. Det er både underfinansieret og ugennemtænkt, mener KL, som frygter, at færre ressourcer i jobcentrene vil betyde en ringere kvalitet i udviklingsforløbene, der skal træde i stedet for passiv forsørgelse.

"Det her virker ikke gennemtænkt, og vi synes, at den måde, som man har lagt det til rette på, er uacceptabel," siger formanden for KL's arbejdsmarkedsudvalg, Erik Nielsen (S) og tilføjer:

"Hvis det her skal virke, så skal der afsættes de fornødne midler. Gode udviklingsforløb, der skal dæmme op for førtidspension, koster penge."

Af regeringens udspil fremgår det, at personer under 40 år ikke længere skal kunne få tilkendt førtidspension, med mindre det er helt åbenbart, at de aldrig vil være i stand til at varetage et arbejde. De vil i stedet få tilbud om udviklingsforløb af fem års varighed. Og der er afsat 300 millioner kroner til nye aktive tilbud og kontaktsamtaler i 2015. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00