Støjberg revser kommunerne for dårligt valg af andre aktører

JOBCENTRE: Kommunerne er for dårlige til at vælge andre aktører ud fra, hvem der er bedst til at få ledige i job, kritiserer Inger Støjberg (V). KL afviser kritikken.
Foto: flickr.com
Anders Heissel

Jeg synes ikke, det er godt nok, når jobcentrene ikke vælger de aktører, der er bedst til at få de ledige i job. Navnlig i en tid, hvor ledigheden stiger.

Inger Støjberg (V)
Beskæftigelsesminister
Fakta

Tiltag i forhold til brugen af andre aktører:

- Arbejdsmarkedsstyrelsen laver en hitliste, der skaber gennemsigtighed og overblik over gode og dårlige andre aktører.

- Arbejdsmarkedsstyrelsen tager kontakt til alle landets kommunaldirektører og indskærper, at kommunerne skal vælge de andre aktører, der har de bedste resultater.

- De statslige beskæftigelsesregioner understreger over for jobcentrene og andre aktører, at der skal være øget fokus på resultaterne hos andre aktører.

- Arbejdsmarkedsstyrelsen sætter gang i en videnskabelig og tilbundsgående undersøgelse af resultaterne hos de andre aktører, der varetager indsatsen overfor de ledige akademikere.


Kilde: Beskæftigelsesministeriet

Når ledigheden raser i vejret, er det ikke godt nok, når kommunerne næsten blindt udvælger andre aktører og ikke kigger efter, om de er gode eller dårlige til at skaffe ledige i arbejde.

Det konkluderer ny rapport fra Deloitte - udarbejdet for Arbejdsmarkedsstyrelsen - og det får beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) til at skride til handling.

"Det er afgørende vigtigt, at alle ledige får en målrettet indsats, der kan hjælpe dem i job hurtigst muligt. Det har de krav på. Derfor synes jeg heller ikke, det er godt nok, når jobcentrene ikke vælger de aktører, der er bedst til at få de ledige i job. Navnlig i en tid, hvor ledigheden stiger, er det vigtigt, at jobcentrene bruger dem, der løser opgaven godt. Derfor vil jeg tage en række initiativer, så jobcentrene vælger at samarbejde med de bedste andre aktører," siger Inger Støjberg.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00