SF's vækstudspil får blandet modtagelse

OVERBLIK: SF vil skabe 75.000 nye jobs i den private sektor over de næste ti år, men udspillet bliver mødt af blandede reaktioner. Der er opbakning fra store dele af industrien, mens både De Radikale og regeringen vender tommelfingeren nedad.
Fakta
De fire fokusområder i SF's nye vækstudspil
  • NY OFFENTLIG INDKØBSPOLITIK
  • NY SATSNING PÅ VELFÆRDS- OG SUNDHEDSTEKNOLOGI
  • AMBITIØSE ENERGI- OG KLIMAMÅL SKABER ARBEJDSPLADSER
  • VAND - DET NYE VINDEVENTYR

Kilde: sf.dk
I den seneste tid er rød blok blevet anklaget for at mangle svar på, hvordan der skal skabes balance i dansk økonomi. Nu har SF lanceret et vækstudspil, som over de næste ti år skal skabe 75.000 nye arbejdspladser hos de private virksomheder, men det får en blandet modtagelse.

Vindmølleindustrien støtter en satsing på vindkraften og glæder sig over målet om, at halvdelen af elforbruget skal komme fra vindkraft i 2020.

"Det er en udfordring, som vil presse industrien til at flytte teknologiske hegnspæle og dermed styrke den viden i sektoren, vi alle er enige om, at Danmark skal leve af i fremtiden," siger Vindmølleindustriens direktør, Jan Hylleberg, til Ritzau. Han opfordrer derudover regeringen til at tage skeen i samme hånd og fremlægge et energiudspil snarest muligt.    

Industri og erhvervsliv glædes  
Også hos andre dele af erhvervslivet får SF's udspil en varm modtagelse.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00