Om  
Bente Hyldahl Fogh

Lægeforeningens direktør stopper efter 15 år

Bente Hyldahl Fogh stopper som administrerende direktør i Lægeforeningen efter 15 år i stillingen.

Efter 15 år i spidsen for Lægeforeningen som administrerende direktør lakker det nu mod enden for Bente Hyldahl Fogh, der stopper som direktør på en fratrædelsesordning.

Det skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse.

Bente Hyldahl Fogh har ønsket at stoppe som konsekvens af, at Lægeforeningens bestyrelse med fokus på den langsigtede strategi har drøftet behovet for forandring.

"Nye udfordringer for foreningen gør det naturligt, at jeg træder tilbage nu, og jeg glæder mig til at kunne beskæftige mig med andre ting. Jeg ønsker Lægeforeningen alt det bedste," siger Bente Hyldahl Fogh i pressemeddelelsen. 

64-årige Bente Hyldahl Fogh blev ansat som administrerende direktør i Lægeforeningen i 2006, hvor hun gennem de sidste mange år har været højt respekteret i foreningen, der er en af de mest magtfulde interesseorganisationer på sundhedsområdet.

"Vi har meget at takke Bente for. Hun har ydet en kæmpe indsats både overfor medlemmer, politikere og medarbejdere og har arbejdet dygtigt, loyalt og respektfuldt for foreningen og dens interesser. Vi ønsker Bente held og lykke”, siger Camilla Noelle Ratchke, formand for Lægeforeningen.

Lang karriere i sundhedsvæsenet
Allerede inden Bente Hyldahl Fogh kom til Lægeforeningen havde hun en lang karriere i sundhedsvæsenet bag sig. Hun kom til Lægeforeningen fra en direktørstilling i Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

Som direktør i Praktiserende Lægers Organisation var hun en del af Velfærdskommissionen, der i 2005 blandt andet anbefalede at indføre brugerbetaling på sundhedsområdet, udfase efterlønsordningen, sænke dagpengeperioden og hæve folkepensionsalderen.

Før det har Bente Hyldahl Fogh været både økonomichef og forvaltningsdirektør på Rigshospitalet mens hun også har haft tillidsposter i Patientforsikringen og Udliciteringsrådet.

Bestyrelsen i Lægeforeningen har iværksat en proces med henblik at finde en ny direktør for Lægeforeningen. Det forventes at tage et halvt års tid, og i den mellemliggende periode vil politisk chef Camilla Vejlø Hartling blive konstitueret som direktør for Lægeforeningen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bente Hyldahl Fogh

Fhv. adm. direktør, Lægeforeningen
cand.polit. (Københavns Uni. 1982), eMBA (CBS 2002)

0:000:00