52 selvstændige har oplevet ligestilling, nu lukker barselsfond

LIGESTILLING: Barselsfond for selvstændige afvikles kort efter fødslen på grund af kludder med opkrævningerne. Det er for dyrt at løse problemet, mener regeringen. Overreaktion, lyder det ærgerligt fra rød blok, som stod bag barselsfonden.

Selvstændige kan normalt kun få barselsdagpenge, som svarer til 112 kroner i timen. Den nye barselsfond forhøjer satsen til 165 kroner, men ser nu ud til at blive aflivet.
Selvstændige kan normalt kun få barselsdagpenge, som svarer til 112 kroner i timen. Den nye barselsfond forhøjer satsen til 165 kroner, men ser nu ud til at blive aflivet.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix
Søren Elkrog Friis

Vores beskæftigelsesminister har lidt halvsløvt konstateret, at ordningen ikke fungerer så godt, og vælger derfor at droppe det.

Rasmus Horn Langhoff
Ligestillingsordfører, Socialdemokraterne

Siden starten af oktober er selvstændige på barsel blevet kompenseret med 165 kroner i timen i stedet for de 112 kroner, som man kan få i barselsdagpenge.

Men opkrævningerne til den nye barselsfond for selvstændige har voldt så meget besvær, at regeringen har besluttet at - undskyld udtrykket - kvæle den nye ordning kort efter fødslen. 

Læs også: Rødt flertal bag barselsfond var advaret om gebyrkludder

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00