AE-rådet udgiver Lykketoft-pjece

DEN DANSKE MODEL: Lykketofts pjece om Danmarks såkaldte flexecurity-model er interessant stof for vore europæiske nabolande.
Christian Juhl Mølgaard

Der har vist sig at være meget stor interesse i udlandet for at lære af Danmarks økonomiske model, og derfor er Mogens Lykketofts (S) skrift om dansk økonomi i 1990erne, Den Danske Model, netop udgivet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd på både dansk og engelsk.

Den er tidligere udkommet på fransk - og er netop nu også udsendt på tysk af Friedrich Ebert Stiftung. I Spanien er Fundacion Idea i færd med at udsende en spansksproget udgave.

Den fhv. finansminister sammenfatter i pjecen årsagerne til, at Danmark indtil for nylig har klaret sig bedre end næsten alle andre i denne verden, når det gælder både beskæftigelse, konkurrenceevne, velfærd og lighed.  

Det er samtidig også en kritisk kommentar til den "bobleøkonomi", Lykketoft beskylder VK-regeringen for at være medskyldig i at have fremprovokeret med ufinansierede skattelettelser og letsindigt lånefinansieret forbrug på baggrund af oppustede værdier i ejendomme og aktier.

Den danske og engelske udgave i papir kan rekvireres i Socialdemokraternes Analyse- og Informationsafdeling.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00