Akademiker-formand skuffet over barselsforslag: FH og DA er kørt helt uden om os

Akademikernes Hovedorganisation er overrasket over, at FH og DA har foreslået en barselsmodel uden om det udvalg, der skal rådgive regeringen om sagen. Organisationen efterlyser samtidig svar på, hvordan FH vil sikre, at lønnen til fædrene under barslen følger med. FH står ved modellen og lytter til alle input.   

Akademikernes formand Lars Qvistgaard er ikke enig i den barselsmodel, FH og DA har lagt frem. 
Akademikernes formand Lars Qvistgaard er ikke enig i den barselsmodel, FH og DA har lagt frem. Foto: Lars Helsinghof /Altinget
Rikke Brøndum

Det er ikke alle i fagbevægelsen, der er lige begejstrede for det forslag til en ny barselsorlov, som Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) står bag. 
 
Akademikerne, der sidder med i regeringens implementeringsudvalg, mener, at man i stedet for de foreslåede 11 uger bør øremærke 14 uger.   

”Vi repræsenterer tusindvis af lønmodtagere, som ikke er omfattet af FH’s og DA’s overenskomster. Nu har de to parter kørt udenom Implementeringsudvalget, og det undrer os meget,” siger formand for Akademikerne Lars Qvistgaard og peger på, at organisationen repræsenterer 447.000 højtuddannede medlemmer fra 28 faglige organisationer.

{{toplink}}
Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00