Debat

A-kasse til arbejdsgivere: Bare rolig, vi er klar til at tage endnu mere ansvar

DEBAT: Der er ingen grund til at være bekymret for, at udvalgte a-kasser nu får øget ansvar for dagpengemodtagerne, for vi har præcis de samme interesser som arbejdsgiverne, skriver Allan Luplau, formand for Akademikernes A-kasse.

Foto: pressefoto
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Allan Luplau
Formand for Akademikernes A-kasse

Arbejdsgiverne er ikke udelt begejstrede for a-kassernes rolle i den nye beskæftigelsesaftale, forlyder det.

Aftalen som sådan får overvejende ros, men beslutningen om, at udvalgte a-kasser i en periode får ansvaret for kontakten med nogle af dagpengemodtagerne, bliver mødt med bekymring af Dansk Arbejdsgiverforening.

I Akademikernes A-kasse vil vi gerne understrege, at der ingen grund er til, at arbejdsgiverne får panderynker af den årsag: Vi er klar til at tage ansvar, og vi glæder os til opgaven.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Når det gælder om at få ledige i job hurtigst muligt, har vi nemlig præcis samme dagsorden som erhvervslivet og resten af samfundet. Vi er et privat forsikringsselskab, hvor administrationsomkostningerne er selvfinansierede via medlemsbetaling, og vi har udelukkende tilskyndelse til at få jobsøgende i job med det samme.

Så hvis nogen fejlagtigt skulle tro, at vi har interesse i at lade ledige akademikere være på dagpenge længere end højst nødvendigt, vil vi hermed gerne en gang for alle mane den skrøne i jorden.

Med den laveste ledighed blandt nyuddannede akademikere, den mindste andel af langtidsledige medlemmer og en meget høj succesrate på at hjælpe jobsøgende i job, mener vi også at kunne stå inde for, at vi er opgaven voksen.

Allan Luplau
Formand for Akademikernes A-kasse

Tak for tilliden
Med den laveste ledighed blandt nyuddannede akademikere, den mindste andel af langtidsledige medlemmer, branchens laveste administrationsgebyr og en meget høj succesrate på at hjælpe vores jobsøgende medlemmer i job, mener vi også at kunne stå inde for, at Akademikernes A-kasse er opgaven voksen.

Ikke bare ligger den fint i tråd med alle de initiativer, vi allerede har i gang for at koble ledige og arbejdsgivere sammen. Vi kender også vores medlemmer og deres kompetencer til bunds, vi har netværket og indblikket i, hvilken form for arbejdskraft virksomhederne har behov for, og vi er vant til at bygge bro mellem ledige akademikere og erhvervslivet.

Derfor glæder vi os til i endnu højere grad at hjælpe danske arbejdsgivere med at finde kvalificeret højtuddannet arbejdskraft.

Vi ser frem til ansvaret og siger tak for tilliden til politikerne bag beskæftigelsesaftalen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Allan Luplau

Adm. direktør, Sygeforsikring Danmark, formand, Danmark Erhverv, formand, Administrationsselskabet Danmark, bestyrelsesmedlem, Forsikring & Pension, Forende Gruppeliv og AMICE
cand.jur. (Københavns Uni. 1990)

0:000:00