Alle medarbejdere i regionerne får ret til fuld tid

Danske Regioner har besluttet, at alle regionsmedarbejdere skal have ret til at gå på fuld tid. Det skal være med til at øge kontinuiteten og kvaliteten i regionernes arbejde. 

I 2020 fik alle plejemedarbejdere hos Danske Regioner retten til at gå i fuld tid - regionerne udvider nu retten til at gælde alle deres medarbejdere.
I 2020 fik alle plejemedarbejdere hos Danske Regioner retten til at gå i fuld tid - regionerne udvider nu retten til at gælde alle deres medarbejdere.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Solkær Lassen

Historisk mange er beskæftigede i Danmark, hvilket giver høj konkurrence i kampen om medarbejdere. Det er et stigende problem i sundhedssektoren, hvor der mangler arbejdskraft. Derfor melder Danske Regioner nu, at alle deres medarbejdere får retten til at gå på fuld tid. 

Alle plejemedarbejderne i regionerne fik givet retten til at gå på fuld tid i 2020. Nu vælger Danske Regioner at sende et "klart signal" til de resterende deltidsansatte i sundhedssektoren. 

"I dag er omkring 32 procent af alle medarbejdere i regionerne ansat på deltid. Og med denne ret ønsker vi at sende et klart signal til alle om, at hvis I vil ansættes på fuld tid eller måske bare i første omgang gå nogle timer op i tid, så skal I ikke høre nogen forbehold fra os som arbejdsgivere," siger formanden for Danske Regioners løn- og praksisudvalg, Heino Knudsen, ifølge en pressemeddelelse. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00