Arbejdstilsynet kan ånde lettet op: Hummelgaard på vej med ny arbejdsmiljøaftale

Arbejdsmiljø og social dumping er to punkter, som vil stå øverst på Peter Hummelgaards (S) liste til næste års finanslov. Med den melding kan Arbejdstilsynet se frem til at modtage en ekstra pose penge til stor begejstring for fagforeningerne.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har nu gjort det klart, at regeringen vil sætte penge af til en ny arbejdsmiljøaftale på næste års finanslov.  
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har nu gjort det klart, at regeringen vil sætte penge af til en ny arbejdsmiljøaftale på næste års finanslov.  Foto: Colourbox

Regeringen har nu gjort det klart, at arbejdsmiljø og indsatsen mod social dumping vil blive en topprioritet på næste finanslov.

Sådan lyder meldingen i et folketingssvar fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), hvor han skriver, at regeringen er på vej med en ny arbejdsmiljøaftale, der skal sikre flere bevillinger til Arbejdstilsynet.

Tilsynet stod til at vinke farvel til en pengesum på 215 millioner kroner om året fra 2023, hvor den nuværende aftale om tilsynets økonomi fra 2019 udløber. Det svarer til en tredjedel af deres nuværende bevillings-niveau.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00