Væk med jobcentrene, farvel til en helligdag og op med lønnen i det offentlige – her er regeringens nye arbejdsmarkedspolitik

Regeringsgrundlaget for den nye SVM-regering er spækket med arbejdsmarkedspolitiske nyheder. Få overblikket her. 

Med virkning fra 2024 vil regeringen afskaffe en helligdag. Ifølge Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, bliver det givetvis St. Bededag.
Med virkning fra 2024 vil regeringen afskaffe en helligdag. Ifølge Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, bliver det givetvis St. Bededag.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup BjerregaardSøren Elkrog Friis

Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne er nået til enighed om en lang række centrale spørgsmål, som tilsammen skaber en blandet buket af store og små beskæftigelsespolitiske initiativer.

Det fremgår af regeringsgrundlaget, Ansvar for Danmark, der blev offentliggjort onsdag. Her kan du få et overblik over de vigtigste beskæftigelsespolitiske initiativer.

Blandt de umiddelbart mest opsigtsvækkende nyheder i regeringsgrundlaget er, at den nye regering vil afskaffe en helligdag. Det skal ske for at øge arbejdsudbuddet, konkret for at finansiere en styrkelse af forsvaret, som regeringen også forpligter sig på. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00