Dansk Metals Claus Jensen er Årets Europæer

PRISVINDER: Europabevægelsen kårer Dansk Metals forbundsformand, Claus Jensen, som Årets Europæer. Det er vigtigt ikke kun at hylde kommissærer og præsidenter, siger formand for Europabevægelsen Stine Bosse. 

Claus Jensen er kåret til Årets Europæer 2018. 
Claus Jensen er kåret til Årets Europæer 2018. Foto: Pressefoto/Dansk Metal
Katrine Skov Sørensen

Claus Jensen, der står i spidsen for Dansk Metal, hyldes af Europabevægelsen som Årets Europæer. 

Det skriver Europabevægelsen i en pressemeddelelse. 

Begrundelsen for valget af Claus Jensen lyder, at han har sat en klar europæisk retning for sit fagforbund. Han har inspirerende visioner for ikke bare metalarbejderen i Danmark, men i hele Europa, forklarer landsformand for Europabevægelsen, Stine Bosse. 

"Gennem sin tid i front for Dansk Metal har Claus Jensen turdet stå ved, at Danmark kun kan gøre sig gældende gennem et forpligtende samarbejde i Europa, siger hun i pressemeddelelsen.

Det europæiske samarbejde er vigtigt 
Selv er Claus Jensen stolt af sin nye titel. Det europæiske samarbejde betyder meget for Dansk Metals medlemmer, da mange arbejder på virksomheder, der eksporterer til det indre marked, og i alt er næsten 600.000 danske arbejdspladser knyttet til eksporten af varer eller tjenesteydelser til vores europæiske naboer.

"I vores arbejde i Dansk Metal arbejder vi målrettet på at fortælle danskerne og omverdenen, hvor meget det europæiske samarbejde betyder for os her i Danmark, siger han i pressemeddelesen.

Sidste år var det den franske præsident Emmanuel Macron, der vandt titlen som Årets Europæer. Blandt andre tidligere prisvindere er Hans Kongelige Højhed Prins Henrik og forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt. 

Ifølge landsformand Stine Bosse er det på tide, at det er en fagforeningsleder, der modtager prisen. 

"EU skal først og fremmest være borgernes projekt. Derfor er det vigtigt ikke kun at hylde kommissærer og præsidenter," siger hun i pressemeddelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Jensen

Forbundsformand, Dansk Metal, formand, CO-industri, bestyrelsesformand, Arbejdernes Landsbank, formand, Industriansatte i Norden, forretningsudvalgsmedlem, FH
plade- og konstruktionssmed (Odense Staalskibsværft 1985)

Stine Bosse

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (M), formand, PlanBørnefonden, bestyrelsesmedlem i Allianz, Assistancebolaget og DNB
cand.jur. (Københavns Uni. 1987)

0:000:00