Denne uge på arbejdsmarkedsområdet (43)

DENNE UGE: I uge 43 er beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i samråd i Beskæftigelsesudvalget om aktivering. Samtidig begynder LO's Kongres 2011, og 3F kårer årets arbejdsplads.
Foto: Colourbox
Beskæftigelsesministeren i samråd om aktivering
Onsdag den 26. oktober er beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) kaldt i samråd om aktivering i Folketingets Beskæftigelsesudvalg. Ulla Tørnæs (V) har bedt ministeren uddybe sine udtalelser om, at ministeren vil gøre op med 'aktiveringscirkusset'.

Andet møde i Beskæftigelsesudvalget
På dagsordenen for mødet i Beskæftigelsesudvalget er desuden modtagelse af A-klubberne i BJMF og RØR OG BLIK vedrørende ny beskæftigelsespolitik, drøftelse af form for åbne samråd, drøftelse af henvendelse fra Specialfunktionen Job & Handicap om møde i forbindelse med at hjælpe personer med funktionsnedsættelser i beskæftigelse samt et møde med beskæftigelsesministeren om ministerens forventninger til det kommende arbejde på udvalgets område, eksempelvis i forhold til regeringsgrundlaget og det kommende lovprogram.

LO-kongressen 2011 skydes i gang
Søndag den 30. begynder LO's kongres, der fortsætter frem til tirsdag i uge 44. Kongressen skal ud over nedsættelse af diverse udvalg i år blandt andet diskutere udfordringerne for den danske model, det internationale arbejde og LO's fremtidige rolle og opgaver, blandt andet gennem kongresrapporten "Nyt LO version 2.0".

Blandt talerne er statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der mandag kommer med en hilsen til kongressen.

3F kårer årets arbejdsplads
Onsdag kårer 3F Årets Arbejdsplads 2011. Mere end 100 kandidater er blevet indstillet, og feltet er nu skåret ned til fire finalister. De fire er stål- og teknikvirksomheden Lemvig-Müller i Randers, pumpevirksomheden Grundfos i Bjerringbro, gartneriet PMK i Odense og TMK i Holstebro, der laver bad- og køkkenelementer. Virksomhederne bedømmes blandt andet ud fra kriterier som løn- og arbejdsvilkår, arbejdsmiljø og sundhed, uddannelse og samfundsansvar.

Vinderen vil blive kåret af et dommerpanel bestående af blandt andre Lars Rohde, direktør i ATP, Dan Boyter, direktør i Pressalit Group, der tidligere har vundet prisen som Årets Arbejdsplads, og forbundsformand Poul Erik Skov Christensen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00