Analyse af 
Rikke Brøndum

Derfor kan regeringens lønkomité få svært ved at redde sygeplejerskerne

Efter sin seneste appel til sygeplejerskerne om at arbejde ekstra har statsminister Mette Frederiksen skabt ny debat om ligelønnen og øget det politiske pres for at finde flere penge til lønstigninger. Hun peger fortsat på, at lønstrukturkomitéen skal løse utilfredsheden hos de offentlige ansatte. Men det kan den få ganske svært ved.  

Sommerens sygeplejerskestrejke endte med at vare endnu længere end strejken i 2008, som også endte med et indgreb og en løn-kommission. 
Sommerens sygeplejerskestrejke endte med at vare endnu længere end strejken i 2008, som også endte med et indgreb og en løn-kommission. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rikke Brøndum

Man skal have fulgt dårligt med den forgangne uge for ikke at have bemærket raseriet fra landets sygeplejersker.

Statsminister Mette Frederiksens appel til dem om at yde en ekstra indsats under coronaens genopblussen har pustet til en i forvejen ilter gruppe, og onsdag truede sygeplejerskernes talsmanden Luca Pristed, med at få sine kollegaer til kollektivt at sige op på én gang ifølge dagbladet Politiken.

{{toplink}}
Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024