Oprørske græsrødder lægger an til fornyet lønkamp for sygeplejersker

Vinterpakken til sundhedsvæsnet var kun et lille plaster på et åbent sår, lyder det fra den nye næstforkvinde i den græsrodsforening af sygeplejersker, der spillede en stor rolle i sidste års strejke. Foreningen vil forsætte kampen for højere lønstigninger i omsorgsfagene og ser nye muligheder i at påvirke regeringen, som efter sommerferien tager hul på valgperiodens sidste år.  

Rikke Brøndum

Hvis man troede, at en milliard ekstra kroner til sundhedsvæsnet kunne lægge en dæmper på sygeplejerskernes utilfredshed, kan man tro om igen.

I hvert fald ifølge den græsrodsforening af sygeplejersker, Foreningen af Danske Sygeplejersker, som sidste år var med til at mobilisere tusindvis af nej-stemmer til Dansk Sygeplejeråds overenskomst og den efterfølgende månedlange strejke.

Den kun et år gamle forening har ved årsskiftet skiftet ud i bestyrelsen, herunder formandsposten. To af medstifterne er dermed stoppet helt, men ifølge den nye næstforkvinde, Nanna Susé, der også er medstifter, er kampgejsten stadig stor.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00