DF-forslag er juridisk umuligt

ØSTAFTALE: DF vil have Østaftalen genindført. Men det er juridisk umuligt og et valgkamps-stunt fra Messerschmidts side, mener V og S.

Det overrasker mig, at Morten Messerschmidt kommer med sådan et forslag. Han plejer normalt at være særdeles godt inde i sagerne, når han melder noget ud. Her må man nok sige, at der er tale om en smutter fra hans side, da det, han foreslår, slet ikke kan lade sig gøre.

Jens Vibjerg (V)
Arbejdsmarkedsordfører
Morten Messerschmidt, der er Dansk Folkepartis spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget, vil have Østaftalen, der udløb 1. maj, genindført. Årsagen er, at aftalen skal skabe bedre vilkår for lønmodtagere fra Østeuropa, der arbejder i Danmark.

"Med Østaftalen kunne vi kræve en arbejdstilladelse. Samtidig vidste man, hvor østarbejderne arbejdede, så man kunne gå ud og kontrollere. Det kan man ikke nu," lyder det fra Messerschmidt i en pressemeddelelse.

Juridisk umuligt
Venstres arbejdsmarkedsordfører, Jens Vibjerg, mener ikke, at det er juridisk muligt at genindføre aftalen.

"Det, Messerschmidt foreslår, kan ikke lade sig gøre, for det er slet ikke muligt at genindføre Østaftalen," lyder det fra ordføreren.

"Skulle den genindføres, skulle den danske regering over for EU-Kommissionen kunne argumentere for, at det danske arbejdsmarked ville tage så meget skade af ophøret af østaftalen, at vores arbejdsmarked ville blive ramt af store gennemgribende strukturforandringer til skade for Danmark. Det er der jo ingen ved sine fulde fem, der kan påstå, at det vil," siger Vibjerg til Altinget.dk.

Valgkamp er årsag til forslag
"Det overrasker mig, at Morten Messerschmidt, kommer med sådan et forslag. Han plejer normalt at være særdeles godt inde i sagerne, når han melder noget ud. Her må man nok sige, at der er tale om en smutter fra hans side, da det, han foreslår, slet ikke kan lade sig gøre."

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00