Efter læk af aftaleudkast: Advokat frygter længere sagsbehandling i arbejdsskadesager

Stik imod hensigten er regeringen ved at indgå en politisk aftale om nye arbejdsskaderegler, som risikerer at forlænge de i forvejen årelange sagsbehandlingstider i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Sådan lyder advarslen nu fra en af de mest erfarne advokater på området.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) er tæt på at lukke en aftale om nye arbejdsskade-regler med et bredt flertal i Folketinget.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) er tæt på at lukke en aftale om nye arbejdsskade-regler med et bredt flertal i Folketinget.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Mens beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) er på nippet til at indgå en aftale om nye arbejdsskade-regler, advarer en af Danmarks mest erfarne advokater på området nu mod særligt ét forslag i aftalen, som kan risikere at gøre sagsbehandlingstiderne endnu længere.

Ifølge det udkast, som blandt andet Altinget beskrev i sidste uge, skal AES nemlig som noget nyt udmåle folks erstatning i en arbejdsskadesag ud fra den højeste indkomst, man har haft i ét af de seneste fem år inden skaden.

Men samtidig indfører aftalen en række undtagelser, som forsikringsselskaberne kan trække frem, hvis de mener, at AES har sat erstatningen for højt. En af dem er, at årslønnen skal være ”retvisende”.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00