Ekspert: Aftale mod social dumping ophøjer ikke overenskomster til lov

LØNDUMPING: Det kan ligne, at den nye aftale, der skal sikre et værn mod social dumping i transportbranchen, ophøjer en overenskomstsaftale til lov. Men det er slet ikke tilfældet, lyder det fra ekspert. 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) landede onsdag en ny aftale, der skal sikre mod løndumping i transportsektoren. 
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) landede onsdag en ny aftale, der skal sikre mod løndumping i transportsektoren. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen
Fakta
Cabotagekørsel er godstransport for fremmed regning mellem to punkter i Danmark, som udføres af en lastbil eller varebil, som ikke er registreret i Danmark.

Kilde: Færdselsstyrelsen

Der er nok at holde øje med i disse dage, hvis man interesserer sig for lønvilkår for danske lønmodtagere. 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) landede onsdag en bred aftale, der skal sikre, at alle chauffører aflønnes efter danske vilkår, når de kører lastbil i Danmark. 

Det skete blot dagen efter, at Europa-Kommissionen fremlagde sine tanker om en ny europæisk mindstelønsordning, og så sent som i midten af december landende EU-institutionerne en ny vejpakke, der skal gøre op med social dumping på vejene.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00