En sindig jysk arbejdshest

PORTRÆT: Socialdemokraternes nye arbejdsmarkedsordfører, Torben Hansen, beskrives som dygtig og hårdtarbejdende. En vellidt jyde, der sætter sig ind i tingene og nyder respekt fra både med- og modspillere.
Torbjørn Næs Bertelsen

Jeg tror, det er fair at sige, at Torben ikke nødvendigvis er den, man lægger først mærke til. Men som tiden er gået, har jeg lagt mere og mere mærke til ham.

Steen Gade (SF)
Formand for Miljøudvalget

Tirsdag omkonstituerede den socialdemokratiske gruppe sig. På arbejdsmarkedsområdet var det kendt, at Thomas Adelskov skulle afløses, da han har valgt at stille op som borgmesterkandidat i hjemkommunen Odsherred i det vestsjællandske.

Adelskovs afløser på posten som arbejdsmarkedsordfører bliver den 43-årige faglærer fra Randers Torben Hansen.

Han har siddet i Folketinget for Socialdemokraterne siden valget i 2001, hvor han blev valgt i den daværende Århus Amtskreds, nu Østjyllands Storkreds.

Hansen har repræsenteret Socialdemokraterne i Folketingets Miljøudvalg som miljøordfører. Der nyder han stor respekt fra såvel politiske venner som fjender.

"Torben er jo virkelig en god og hæderlig fyr. Jeg tror, det er fair at sige, at Torben ikke nødvendigvis er den, man lægger først mærke til. Men som tiden er gået, har jeg lagt mere og mere mærke til ham. Det er tydeligt, at når han tager ordet, så er det, fordi han har noget på hjerte, og det er altid tydeligt, at han har sat sig ind i detaljerne om det, han taler om," siger formand for Miljøudvalget Steen Gade (SF).

"Han er ikke sådan en, der indkalder til samråd eller tager ordet for at tage en kamp for mediernes eller nogen andres skyld. Hvis han gør det, så er det, fordi der er noget om det. Han sætter sig nemlig rigtig godt ind i sagerne. Jeg ved, at han i flere tilfælde ved egen fri vilje er taget ud for ved selvsyn at undersøge en sag, som er kommet frem," siger Steen Gade, der er en smule ærgerlig over, at Torben Hansen forlader miljøordførerposten.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00