Fire stemmer gjorde forskellen: HK har valgt ny næstformand

FAGFORBUND: Martin Rasmussen er valgt som næstformand for HK Danmark. Han kommer fra en post som afdelingsformand for den lokale HK-afdeling for Fyn og Fredericia. 

HK Danmark har fået ny næstformand. Det bliver Martin Rasmussen, der sætter sig stolen. 

Det sker efter et kampvalg på forbundets ekstraordinære kongres, som endte med 178 stemmer til Martin Rasmussen og 174 stemmer til modkandidaten Ulla Moth-Lund Christensen. 

Det skriver HK i en pressemeddelelse. 

"Jeg er utrolig taknemmelig for den tillid, de kongresdelegerede har vist mig. Nu glæder jeg mig bare til at komme i gang med opgaverne, så jeg kan vise medlemmerne, at jeg er tilliden værdig," siger Martin Rasmussen i pressemeddelelsen.

Martin Rasmussen er allerede et kendt ansigt i fagforbundet. Han kommer fra en post som afdelingsformand for HK Midt, der er den lokale HK-afdeling for Fyn og Fredericia. Derudover har han haft sin daglige gang i HK de seneste 27 år. 

I sin nye position vil han kæmpe for at få alle medlemmerne af HK i arbejde. Desuden vil han arbejde for at bekæmpe dårligt psykisk arbejdsmiljø og stress. 

"Som næstformand får jeg mulighed for at gøre en forskel på store dagsordener som beskæftigelse og arbejdsmiljø, og det glæder jeg mig til. Men jeg vil også gøre en forskel for organisationen og tage ud og møde de mennesker, der har betalt for at være med i vores fællesskab og lytte til, hvad de fortæller," siger Martin Rasmussen. 

Martin Rasmussen er uddannet kontorassistent og har gennem 32 år været enten fagligt aktiv, ansat eller valgt i HK.

Næstformandsposten har været ledig siden november, hvor Mette Kindberg smuttede fra posten på grund af rod med regnskaberne i HK's a-kasse, hvor hun var bestyrelsesformand. 

Forrige artikel Forhandlerne inden det sidste OK18-slag: Løsningen skal komme nu Forhandlerne inden det sidste OK18-slag: Løsningen skal komme nu Næste artikel Dansk Metals Claus Jensen er Årets Europæer Dansk Metals Claus Jensen er Årets Europæer