Fagforening advarer mod hemmelige shoppere i butikker

Både SF og Enhedslisten vil ansætte hemmelige shoppere mellem 15 og 17 år for at teste, om butikker overholder reglerne for salg af alkohol og tobak til unge. Regeringen er åben for at tage forslaget med i sundhedsforhandlingerne, men fagforeningen HK advarer kraftigt mod idéen, som de mener vil skade det psykiske arbejdsmiljø i branchen. 

Kontrollen med unges køb af alkohol og tobak er ikke god nok, mener SF, der nu vil have regeringen til at ansætte mystery shoppers i en to-årig periode.
Kontrollen med unges køb af alkohol og tobak er ikke god nok, mener SF, der nu vil have regeringen til at ansætte mystery shoppers i en to-årig periode.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rikke Brøndum

Teenagere på jagt efter spiritus i butikker og kiosker kan fremover været ansat af staten til at kontrollere, om butikkerne tjekker deres alder. 

Sådan lyder essensen af et nyt forslag fra SF om, at Sikkerhedsstyrelsen i en to-årig forsøgsperiode ansætter såkaldte mystery shoppers mellem 15 og 17 år, der udgiver sig for at være kunder, men altså reelt er ansat til at kontrollere, om butikkerne overholder lovgivningen for salg af alkohol og tobak til unge under 18 år. 

Fagforening raser

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00