Fagforeninger raser: Lønsmæk til seniorjobbere er social dumping

2025-PLAN: Regeringens forslag om at sætte lønnen for seniorjobbere ned til dagpengeniveau er social dumping, mener både HK og 3F. Venstre afviser, at der skulle være tale om løntrykkeri.

Står det til regeringen, skal seniorjobbere i fremtiden arbejde for en langt lavere løn end i dag (Steffen Ortmann/Scanpix).
Står det til regeringen, skal seniorjobbere i fremtiden arbejde for en langt lavere løn end i dag (Steffen Ortmann/Scanpix).
Mette Pabst

Jeg frygter, at kollegerne vil se seniorjobberne som løntrykkere og behandle dem sådan. Det er en ulykkelig situation, fordi det jo ikke er dem selv, der ønsker at presse lønnen.

Ellen Lykkegård
Formand for Den Offentlige Gruppe i 3F

Regeringens planer om at barbere lønnen for seniorjobbere er rendyrket social dumping. Sådan lyder kritikken fra flere af de fagforbund, der repræsenterer offentligt ansatte.

"For 3F er social dumping billige østarbejdere. For os er det, når regeringen presser tusindvis af seniorer til at arbejde til en lavere løn end deres kolleger," siger Kim Simonsen, formand for HK.

Kritikken fra fagbevægelsen kommer som en reaktion på regeringens 2025-udspil. Her lægger regeringen op til at sætte lønnen for seniorjobbere ned, så den flugter med højeste dagpengesats.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00