Fem skarpe til sygeplejerskernes formand

Trods den rekordhøje inflation forventer sygeplejerskernes formand Grete Christensen fortsat, at regeringen er parat til at sætte ekstra penge af til særlige lønstigninger til blandt andet hendes medlemmer.

Formand Grete Christensen taler til de 150 delegerede på årets kongres i DSR på Radisson Blu i Århus. 
Formand Grete Christensen taler til de 150 delegerede på årets kongres i DSR på Radisson Blu i Århus.  Foto: Søren Svensen
Rikke Brøndum

I ønsker, at regeringen og Folketinget skal finde en ekstra pose penge til jer, som bliver holdt uden for de normale overenskomstforhandlinger, hvor lønnen jo ikke må stige mere end i det private. Men inflationen er rekordhøj. Vil det ikke være at kaste brænde på bålet?

”Lige nu er det vigtigste at få politikerne til at indse, at hvis man skal ændre på de lønrelationer, der er i dag i det offentlige, er man nødt til at kaste nogle flere penge ind. Det må man selvfølgelig ikke gøre på en måde, så det går ud over andre. Og det er derfor vi har talt om, at pengene skal gå uden om reguleringsordningen. Så der er mange diskussioner. Det vigtigste er at politikerne indrømmer, at de er nødt til at komme med ekstra penge.”