Flertal af private aktører i AMU-snyderisager

FUSK II: Private aktører optræder i halvdelen af tilsynssagerne om AMU-snyderi i Undervisningsministeriet, og det viser, at de private aktører er de brodne kar, lyder kritikken.
Marie Dissing Sandahl
18 ud af de 34 sager om AMU-snyderi, som behandles i Undervisningsministeriet, involverer private aktører. Private firmaer er altså indblandet i over halvdelen af snyderi-sagerne, viser en opgørelse fra ministeriet.

Det billede er meget sigende for sektorens problemer med snyderi og lempelig omgang med loven, som senest har ført til en kulegravning af området, mener Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler - Lederne. De private aktører, som udfører undervisning udlagt af eksempelvis professionshøjskoler eller tekniske skoler, udgør en "ikke ubetydelig del af problemet", forklarer han.

"Der er en del, som gerne vil bruge kurserne til andet end AMU's formål. De har ikke lovgivningen og selve formålet inde under huden, men vil gerne tjene penge. Og så går de lidt på kant med reglerne, som indrømmet kan være svære at forstå," siger han og indrømmer, at erhvervsskolerne også har et medansvar, fordi de som kontaktskoler skal sørge for, at udbyderen leverer undervisning af ordentlig kvalitet.

"Men når man kommer fra det private erhvervsliv, så kan det være svært at forstå, at det er at bryde loven at udbyde kurser i brugen af Word, fordi det er konkurrenceforvridende. Kurserne skal ifølge loven udbydes i 'tekstbehandling'," siger han.

Samtidig erkender Lars Kunov, at det "bestemt ikke er godt nok", at de resterende 16 tilsynssager på Undervisningsministeriets liste involverer hans medlemsskoler eller andre offentlige udbydere.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00