FOA-boss: Kan vi sætte skatten op for forsvaret, kan vi også gøre det for velfærden

Forsvaret er langt fra det eneste område, der på sigt får brug for flere penge, lyder det fra Mona Striib som reaktion på de øgede forsvarsudgifter. 

I øjeblikket er der råd til at styrke forsvaret, men træerne vokser ikke ind i himlen, lyder det fra FOA-formand Mona Striib, der peger på, at der også bliver behov for penge til at sikre velfærden på sigt.  
I øjeblikket er der råd til at styrke forsvaret, men træerne vokser ikke ind i himlen, lyder det fra FOA-formand Mona Striib, der peger på, at der også bliver behov for penge til at sikre velfærden på sigt.  Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

På dagen, hvor statsminister Mette Frederiksen S) ifølge Altinget og TV2 vil sende flere milliarder i retning af Forsvaret oven i de 155 milliarder, som allerede er aftalt, fortsætter debatten om regeringens økonomiske politik.

Selv har statsministeren for nylig varslet et opgør mellem forsvaret og velfærden

Og spørger man frontfiguren for næsten 170.000 offentlige ansatte, FOA-formand Mona Striib, er alarmklokkerne begyndt at ringe. Selv om regeringen ikke på nuværende tidspunkt har lagt op til at spare andre steder for at finde de ekstra milliarder, opfordrer hun til at huske på det, hun kalder "den samlede balance."

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00