Før finansloven: Partier ønsker højere lønløft og bedre arbejdsforhold for seniorer

Hvilke krav og ønsker har oppositionen til de kommende finanslovsforhandlinger på arbejdsmarkedsområdet? Enhedslisten og Dansk Folkeparti peger hver på en række punkter, de vil tage med til forhandlingerne, men de er enige om én ting. Den økonomiske indsprøjtning til erhvervsuddannelserne skal kunne mærkes.

Der skal flere penge i puljen til de offentligt ansatte end de tre milliarder kroner, regeringen har lagt op til, mener Enhedslistens beskæftigelsesordfører Victoria Velásquez.
Der skal flere penge i puljen til de offentligt ansatte end de tre milliarder kroner, regeringen har lagt op til, mener Enhedslistens beskæftigelsesordfører Victoria Velásquez.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Marie Schønning Jensen

Lønløftet til offentligt velfærdspersonale skal være højere, der skal flere penge til erhvervsuddannelserne, og så skal der sættes et loft for danskernes pensionsalder.

Det er nogle af Enhedslisten og Dansk Folkepartis ønsker til finansloven på arbejdsmarkedsområdet.

Regeringen er med sit flertal ikke afhængig af andre partier for at få en finanslov igennem. Derfor står oppositionspartierne heller ikke i den stærkeste forhandlingsposition. Men ønsker regeringen at lytte, er her et praj om, hvad to af oppositionens partier vil tage med til bordet.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00