Forening vil overtage forhandlinger om løn og arbejdsvilkår fra Kirkeministeriet: "Den danske model skal også gælde for folkekirken"

Landsforeningen af Menighedsråd ønsker at sidde for bordenden, når der skal forhandles løn og arbejdsvilkår i folkekirken. Kirkeminister afviser og roser ordningen, som den er i dag.

Kirkeminister Morten Dahlin er af den opfattelse, at den nuværende ordning, hvor By-, Land- og Kirkeministeriet har forhandlingsretten, fungerer godt.
Kirkeminister Morten Dahlin er af den opfattelse, at den nuværende ordning, hvor By-, Land- og Kirkeministeriet har forhandlingsretten, fungerer godt.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Forhandlinger om løn og arbejdsvilkår foregår på en helt forkert måde i folkekirken.

Det mener den store kirkelige arbejdsgiverorganisation Landsforeningen af Menighedsråd, som ønsker at sætte sig selv for bordenden af overenskomstforhandlinger i folkekirken.

Foreningen kritiserer, at dens medlemmer mangler ejerskab over forhandlingerne, fordi det i dag er staten i form af By-, Land- og Kirkeministeriet, der forhandler med fagforeningerne.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00