Om  
Mette Birkedal Bruun

Forskere får millioner til projekt om hjemmets rolle under coronakrisen

Professor i kirkehistorie Mette Birkedal Bruun og et hold på 14 forskere har fået en millionbevilling til et forskningsprojekt om hjemmets rolle under coronakrisen.

Peter Bjørnbak Hansen

STAY HOME.

Det er titlen på et nyt forskningsprojekt, som professor i kirkehistorie ved Københavns Universitet Mette Birkedal Bruun står i spidsen for, skriver universitetet på sin egen hjemmeside.

Projektet skal undersøge hjemmets rolle under coronakrisen:

"Under coronakrisen har hjemmet fået en nøglerolle, men det har også været under pres. Krisen har sat fokus på hjemmets funktioner, grænser, modstandskraft og sårbarhed. Med nedlukningen af Danmark fik hjemmet en række nye roller, som blev understøttet af intensiverede digitale praksisser."

I alt femten forskere fra både Det Teologiske Fakultet, ITU, KADK, SAXO Instituttet og Centre for Privacy Studies og en redaktør, som skal samle trådene og bidrage til formidling af forskningsresultaterne, er tilknyttet projektet.

Derfor er projektet også tværfagligt i ordets mest bogstavelige forstand, hvilket er kimen til metodiske nybrud:

"Projektet sammenstiller forskning i arkitektur, familiedynamikker, teknologi og tro. Det er en ambitiøs tværfaglig kombination af forskningsfelter, som har deres egne, indbyrdes meget forskellige faglige traditioner og metoder. Det er på mange måder en dristig konstellation," skriver Københavns Universitet. 

I ryggen har forskningsprojektet 6,1 millioner kroner bevilget af Carlsbergfondet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Birkedal Bruun

Professor i kirkehistorie, centerleder, Københavns Universitet, næstforperson, Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFIR)
ph.d. i kirkehistorie (AU 2000), dr.theol. i kirkehistorie (Københavns Uni. 2017)

0:000:00