Forstå finansloven på beskæftigelsesområdet gennem 3 tweets

FINANSLOV: Farvel til satspuljen, økonomisk bonus, hvis de ældre bliver længere på arbejdsmarkedet, og forhøjelse af fribeløbet for SU-modtagere. Altinget: arbejdsmarked guider dig gennem finansloven via tre centrale tweets.

DF og regeringen er blandt andet blevet enige om, at det udløser en skattefri bonus på 30.000 kroner det første år, man bliver på arbejdsmarkedet, efter man har rundet folkepensionsalderen. Det kræver en gennemsnitlig ugentlig arbejdsuge på +30 timer.
DF og regeringen er blandt andet blevet enige om, at det udløser en skattefri bonus på 30.000 kroner det første år, man bliver på arbejdsmarkedet, efter man har rundet folkepensionsalderen. Det kræver en gennemsnitlig ugentlig arbejdsuge på +30 timer.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Simon Lessel

Landets ældre kan glæde sig over kontante fordele ved den nye finanslov.

Derfor starter vi med et tweet fra Ældre Sagens vicedirektør, Michael Teit Nielsen, der ikke overraskende glæder sig over, at pensionisterne med opsigelsen af satspuljeforliget har udsigt til at få flere penge på kontoen.

Rigtig gode 👍elementer i #fl19 : Endelig et stop for udhuling af folkepension; mere #ældrestyrke i arbejdsudbud; & endelig et #dkpol svar til de folkepens., der mærker samspilsproblem her& nu @regeringDK @DanskDf1995 @Kristian_Jensen @larsloekke @SorenPape @aeldresagen https://t.co/70g3h7Bayz

Dokumentation

Her er fire andre nedslag i finansloven, der er værd at bemærke:

- 2 millioner til øget stikprøvekontrol i danske lufthavne af folk, der uberettiget modtager ydelser under udenlandsophold.

- Fastholdelse af Arbejdstilsynets bevilling for 2018. Der afsættes 13 mio. til tilsynet i 2019 og 2 mio. til ”øvrige indsatser vedrørende ordnede forhold”.

- Forskellige initiativer rettet mod at løse udfordringen med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft på sundheds- og ældreområdet: Blandt andet afsættes der 59,1 mio. i 2019-2022 til styrket praktikvejledning. Derudover afsættes der midler til nyt undervisningsmateriale og til at forbedre uddannelsernes image.

- Der afsættes 40 millioner i perioden 2019-2022 til at øge politiets kontrol af tungvognsområdet. Pengene skal bruges på at rette op på ”uordnede forhold” på transportområdet.

Kilde: Finanslovaftalen 2019. Læs hele finanslovsaftalen her.


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00