Har fagbevægelsen fået sin egen Dong-sag med salget af Alka?

NYHEDSANALYSE: Salget af Alka skaber guldregn over flere af de største LO-forbund, men baglandet og mindre forbund stejler over salget af 'arvesølvet', fordi de frygter prisstigninger og færre medlemsfordele.

Rygterne om et salg af Alka har svirret siden sidste uge. Mandag blev der sat navn på køberen. Aftalen blev præsenteret på et pressemøde af Tryg-direktør Morten Hübbe (t.h.) og Alka-direktør Henrik Grønborg (t.v.).
Rygterne om et salg af Alka har svirret siden sidste uge. Mandag blev der sat navn på køberen. Aftalen blev præsenteret på et pressemøde af Tryg-direktør Morten Hübbe (t.h.) og Alka-direktør Henrik Grønborg (t.v.).Foto: /ritzau/Stine Bidstrup
Søren Elkrog Friis

Hvorfor sælge noget, som giver solidt overskud og samtidig sikrer delvist kontrol med udviklingen i en sektor, som er vigtig for medlemmernes privatøkonomi?

Spørgsmålet har delt vandene i LO-fagbevægelsen, siden det i sidste uge kom frem, at der var planer om et salg af forsikringsselskabet Alka.

Mandag morgen klokken halv otte sprang bomben, da Tryg udsendte en fondsbørsmeddelelse om, at der er indgået aftale om køb af Alka for 8,2 milliarder kroner.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00