Debat

HK Privat: Det er ikke svært at få kvalificeret arbejdskraft til Danmark

DEBAT: De store arbejdsgiverorganisationer bedriver spin, når de siger, det er svært at få kvalificeret arbejdskraft til Danmark. Det kræver bare en ordentlig løn, skriver Simon Tøgern, formand HK/Privat.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Kirsten Ida Enemark
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Simon Tøgern
Formand HK/Privat

Danmarks Statistik udsendte i går de nye tal for beskæftigelsen i Danmark. De viser, som man har kunne se gentaget flere steder, at antallet af lønmodtagere aldrig har været større.

Jubi, det er godt nyt i marts. Der er altså tale om lidt af en rekord, og det er selvfølgelig også tal, som jeg glæder mig over som sektorformand for de privatansatte i HK.

Men når jeg så ser de store arbejdsgiverorganisationers spinmøller begynde at kværne de sædvanlige budskaber om lempelser af reglerne for udenlandsk arbejdskraft ud, så bliver jeg helt ærligt træt.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Og ikke mindst fordi mange medier ganske villigt videreformidler historien om, at det er svært at få kvalificeret arbejdskraft til Danmark.

Kvalificeret arbejdskraft koster penge
Lad mig slå helt fast: Det er IKKE svært at få kvalificeret arbejdskraft til Danmark. Djævlen er i detaljen, som man siger. Den lille detalje at de rent faktisk skal betale en ordentlig løn for denne arbejdskraft.

Det er IKKE svært at få kvalificeret arbejdskraft til Danmark. Djævlen er i detaljen, som man siger. Den lille detalje at de rent faktisk skal betale en ordentlig løn for denne arbejdskraft.

Simon Tøgern
Formand HK/Privat

Man kunne jo også passende spørge virksomhederne, om de selv gør nok i forhold til at sikre den danske arbejdsstyrke?

Har man for eksempel løbende videreudviklet sine nuværende medarbejdere og sendt dem på efteruddannelse?

Har man sørget for, at virksomheden løfter sit ansvar for at tage elever og lærlinge ind, så den næste generation bliver klar til at tage fat? Hvad med alle de, der er på deltid.

Jeg glæder mig som sagt over et Danmark, der er i vækst og et stigende antal lønmodtagere. Men lad os nu tage en ordentlig debat om, hvordan vi fremadrettet sikrer et bæredygtigt arbejdsmarked. Når nu det værste spin har lagt sig.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon Tøgern

Fhv. sektorformand, HK/Privat
reprokopist (KTS. 1983)

0:000:00